• Home
  • /
  • Analytics
  • /
  • PS4 pelaaminen kahdella ohjaimella – näin onnistut!

PS4 pelaaminen kahdella ohjaimella – näin onnistut!

PS4 Ohjain

Jotkut pelit ovat huomattavasti hauskempia, kun niitä voi pelata kaverin kanssa. Erityisesti Minecraftin pelaamismahdollisuudet kasvavat huomattavasti, kun sitä on kaksi pelaamassa. Kahden ohjaimen asentaminen saattaa kuitenkin viedä sormen suuhun, mutta ei hätää! Käymme tässä artikkelissa läpi miten ohjaimet asennetaan jotta peli voi alkaa.

Ohjaimia voidaan käyttää langattomasti, kunhan ne ovat ladattuja. Kuitenkin niitä asennettaessa tulee käyttää mukana tulevaa mikro-USB -kaapelia, jotta ohjaimet saa käyttöön. PS4 pelikonsoliin voi lisätä jopa kolme ohjainta pääohjaimen lisäksi. PS4 pelaaminen kahdella ohjaimella mahdollistaa siis pelaamisen olevan vielä enemmänkin viihdyttävää kuin yksinään.

Joten jos sinulla on kaksi ohjainta PlayStation 4 pelikonsoliin, voit oppia asentamaan ne oikein ja synkronoimaan molemmat USB-kaapelin avulla. Voit käyttää jompaakumpaa tai jopa molempia näistä langattomista ohjaimista milloin tahansa, yhdistettynä samanaikaisesti.

Ohjainten asennus

Aloita sillä, että liität ohjaimen konsoliin USB-kaapelilla. Kytke tämän jälkeen PS4 päälle ohjaimen ollessa kytkettynä. Tämä pitää tehdä vain, jos liität ohjainta ensimmäistä kertaa tai jos haluat vaihtaa kokonaan ohjainten välillä. Pidä PlayStation -painiketta painettuna, jolloin valo palaa valkoisena/sinisenä.

Valitse pikavalikosta ”Controller Setup”. Löydät tämän vaihtoehdon myös Järjestelmäasetuksista. Suorita tämän ohjaimen asetukset ensisijaiseksi laitteeksi noudattamalla Ohjaimen asetukset -valikon näytön ohjeita. Tähän menee vain muutama sekunti.

Paina tämän jälkeen saman ohjaimen SHARE-painiketta ja pidä sitä painettuna muodostaaksesi pariliitoksen järjestelmän kanssa. Ohjaimen pitäisi alkaa väristä tässä vaiheessa. Pidä PlayStation -painiketta uudelleen painettuna parin sekunnin ajan, kunnes valopalkki muuttuu valkoiseksi/purppuraksi.

Valitse Rekisteröi ohjain. Tämä vaihtoehto löytyy myös Järjestelmäasetuksista. Tämä ei kuitenkaan välttämättä ole käytettävissä, mikäli useampi kuin yksi syöttölaite on jo asennettu.

Valitse Lisää uusi ja kun kysytään Haluatko rekisteröidä toisen ohjaimen, valitse Kyllä. Tämän jälkeen sinua pyydetään painamaan toisen ohjaimen PlayStation -painiketta. Kun tämä on tehty, valitse OK. Muutaman sekunnin kuluttua molempien ohjainten pitäisi näkyä Laitelistassa.

Varmista, että molemmissa laitteissa näkyy Connected, ennen kuin aloitat niiden käytön. Nyt kun ohjaimet on asennettu ensisijaiseksi ja toissijaiseksi, voit vaihtaa näiden kahden välillä tai kytkeä toisen ohjaimen samanaikaista toistoa varten.

Voit käyttää toista ohjainta ainoastaan, jos haluat pelata moninpeliä PS4 -pelikonsolilla. Tämä ei ole mahdollista yhdellä ohjaimella. Jos kuitenkin haluat käyttää sitä toisena pelaajana joissakin peleissä, nämä ohjeet auttavat sinua tekemään sen. PS4 pelaaminen kahdella ohjaimella voi tämän jälkeen alkaa!

Miten kytkeä toinen PS4 ohjain?

Siirry synkronoidun ohjaimen avulla PS4-asetuksiin, jotka sijaitsevat Koti-valikon yläpuolella. Valitse Laitteet ja sitten Bluetooth-laitteet. Valitse näkyviin tulevasta näytöstä Uusi ohjain ja paina X-painiketta. Pidä noin viisi sekuntia painettuna PlayStation -painiketta siinä ohjaimessa, jonka haluat muodostavan pariliitoksen. Kun ohjain on muodostettu pariksi, se näkyy näytöllä Laiteluettelossa. Järjestelmä pyytää sinua määrittämään ohjaimen tietylle käyttäjälle, valitse kyseiseltä näytöltä olemassa oleva käyttäjä tai lisää uusi käyttäjä. Toista vaiheet liittääksesi toisen lisäohjaimen.

Ohjainten liittäminen on helppoa

Voit käyttää toista ohjainta PS4 -pelikonsolilla monellakin tavalla, riippuen pelaamastasi pelistä. Toiset pelit tukevat kahden pelaajan jaetun näytön tilaa, jossa yksi pelaaja käyttää toissijaista ohjainta auttamaan pääpelaajaa. Muut moninpelit mahdollistavat kaksi erillistä ohjainta jokaiselle pelaajalle. Sony on tehnyt useiden ohjaimien liittämisen konsoliisi melko helpoksi, mutta huomioithan, että et voi käyttää molempia samanaikaisesti, mikäli ne ovat langattomia, koska itse Dualshock 4:ssä ei ole mahdollisuutta sammuttaa yhtäkään ohjainta.

Mitä jos ohjain ei käynnisty?

Musta Sonyn PS4 ohjain

Jos PS4 -ohjain ei käynnisty tai jos akun käyttöikä näyttää olevan todella lyhyt, kyseessä on joko huono akku tai laitteisto-ongelma. Joissakin tapauksissa laiteohjelmavirhekin voi estää ohjainta latautumasta oikein tai käynnistymästä. Näissä tapauksissa ongelman voi mahdollisesti korjata nollaamalla ohjain. Tämä hoituu helposti painamalla vasemman liipaisunäppäimen alapuolella olevaa nollaus-painiketta.

Tyhjä akku saattaa myös olla syy siihen, miksi ohjain ei käynnisty. Valitettavasti PS4-akun vaihtaminen ei ole mikään helppo nakki, eikä mitään kovin helposti saatavilla olevia varaosia voi edes ostaakaan. PS4-ohjaimen akku lopulta tyhjenee, joten mitä enemmän ohjainta käytetään, sitä lyhyempi sen käyttöikä on. Mikäli ohjaimen akku on täysin tyhjä, sen voi joko vaihtaa itse tai vaihtoehtoisesti hankkia uuden ohjaimen. Jos kaipaat kovemman luokan pelaamista, sinulle sopii ehkä paremmin nopeat kasinot. Kiitos, että luit tämän artikkelin ja toivottavasti tästä on sinulle apua.